Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві ліквідували 4 нарколабораторії - вилучено прекурсори, наркотики та психотропи на 122 млн грн

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру сімом учасникам злочинної групи, які організували діяльність чотирьох нарколабораторій з виготовлення амфетаміну і прекурсору фенілнітпропену та збували заборонені речовини на території України і сусідніх країн (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 307, ч.ч. 2, 3 ст. 311, ч. 4 ст. 321 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили канал постачання прекурсорів та сильнодіючих лікарських засобів, а також процеси виготовлення та збуту амфетаміну і прекурсорів фенілнітропропену, нітроетану на території всієї країни.

Члени наркоугруповання облаштували у квартирах на Київщині чотири нарколабораторії, потужності яких дозволяли виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць. З них в подальшому виготовляли 40 кг амфетаміну. Це забезпечувало фігурантам стабільний дохід у розмірі понад 16 млн грн на місяць.

Склад для прекурсорів вони облаштували на роботі одного із учасників групи, який працював на столичному ринку.

«Продукцію» підозрювані збували через логістичні компанії, використовуючи вигадані анкетні дані, а також довіреним особам з «рук у руки». Гроші отримували на банківські картки, оформлені на інших спільників.

Правоохоронці провели 23 одночасні обшуки у приміщеннях нарколабораторій, на складі, за місцями проживання та в автомобілях підозрюваних.

Вилучено майже 400 л нітроетану, з якого можна було б синтезувати близько 300 кг амфетаміну, 25 кг різноманітних прекурсорів, більше 3 тисяч пігулок МДМА, 430 г амфетаміну, 205 г канабісу, лабораторне обладнання, зброю та набої, два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин може становити 122 мільйони гривень.

Учасників наркоугруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в м. Києві, за оперативного супроводження Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.