Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві ексдиректора будинку-інтернату та підрядника підозрюють у привласненні коштів, виділених на систему кондиціонування (ФОТО)

Ювенальними прокурорами Святошинської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру екс-директору «Святошинського дитячого будинку інтернату» та керівнику підрядної організації у розтраті та привласненні бюджетних коштів (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, між будинком-інтернатом та приватним товариством укладено договір про встановлення системи кондиціонування і вентиляції будинку-інтернату, а також здійснення оплати за рахунок коштів місцевого бюджету.


Після встановлення обладнання колишній керівник дитячого будинку без залучення спеціалістів з технагляду надав розпорядження здійснити оплату послуг, обсяг яких був завищений на 300 тис грн.

Наразі до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося спільно з Святошинським управлінням поліції ГУ Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської міської прокуратури