Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Дніпрі судитимуть чотирьох експосадовців ліквідованого банку за розтрату 86 млн грн

Дніпропетровською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно колишніх голови комерційного банку, його першого заступника, заступника та начальника управління кредитування за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої в особливо великих розмірах і службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, обвинувачені на підставі завідомо підроблених документів перерахували підконтрольному ТОВ кредитні грошові кошти на суму 86 млн грн. У подальшому банк було ліквідовано, кошти не повернуто, внаслідок чого Фонду гарантування вкладів фізичних осіб спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Під час досудового розслідування також пред’явлено позов на суму завданих збитків. Наразі вже відшкодовано 6 млн грн та накладено арешт на суму 2 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури