Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У деокупованому селі на Луганщині затримано поплічника ворога, який ремонтував військову техніку окупантів та розвозив їх на позиції

За процесуального керівництва Луганської обласної та Сватівської окружної прокуратур чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч.7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у селі Невське Сватівського району місцевий житель від початку повномасштабного російського вторгнення надавав допомогу окупаційним військам держави-агресора.

Після захоплення села він добровільно розселяв військовослужбовців ворожої армії у власному та сусідніх будинках. Сприяв збройним силам РФ та контрольованим ними незаконним збройним формуванням так званих «Л/ДНР» у просуванні на Луганщині.

За власною ініціативою чоловік ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів – БТРи, бойові та легкові машини, що використовувалися проти українських захисників. У деяких випадках транспортував танки та іншу техніку загарбників.

Під час окупації він на власному автомобілі перевозив особовий склад армії агресора до вогневих позицій на території Луганської та Донецької областей.

Також неодноразово залучався до завантаження боєприпасів на складах в Невському та сусідньому селі Макіївка.

Російського поплічника встановлено СБУ під час стабілізаційних заходів на деокупованій території Луганщини.

Наразі за клопотанням прокурорів до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.