Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Трьом працівникам Херсонського слідчого ізолятора повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру трьом працівникам Херсонського слідчого ізолятора у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювані, двоє з яких займали керівні посади в державній установі, після захоплення Херсона перейшли на бік ворога. Вони погодились служити в окупаційному правоохоронному органі - так званому «Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області». Один із громадян обійняв посаду так званого помічника начальника по роботі з громадськістю, а інші двоє стали старшими оперуповноваженими.

Отримавши «посади» та одягнувши форми з позначками «Z» й іншою атрибутикою РФ, вони діяли в порушення міжнародних правових норм і стандартів поводження з ув’язненими. За непокору окупантам до утримуваних застосовувався психологічний та фізичний тиск.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.

Нагадаємо, раніше у Херсоні затримали та повідомили про підозру у держзраді колишньому працівнику ДУ «Північна виправна колонія №90», який також пішов на співпрацю з представниками країни-агресора та зайняв посаду так званого «начальника відділу охорони Херсонського слідчого ізолятора» у псевдоправоохоронному органі створеному окупаційною владою «Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.