Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Так званому «прокурору Кремінського району ЛНР» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області жителю Первомайська повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, колишній працівник органів прокуратури Луганщини у 2015 році зайняв проросійську позицію та виїхав на тимчасово окуповану територію.

У травні 2022 року утворено незаконний правоохоронний орган – так звану «прокуратуру Кремінського району ЛНР». Її розміщено у захопленій будівлі Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури. Підозрюваний надав добровільну згоду на пропозицію окупаційної адміністрації РФ обійняти посаду «прокурора Кремінського району ЛНР».

Наразі так званий «прокурор» забезпечує роботу фейкового правоохоронного органу, сприяє легалізації «законодавства ЛНР» та насадженню окупаційного режиму держави-агресора.

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.