Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Схема розкрадання благодійних коштів на Сумщині – викрито голову ГО та колишнього співробітника ОВА

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Суми колишньому співробітнику Сумської обласної військової адміністрації та голові громадської організації повідомлено про підозру за фактом незаконного використання благодійних пожертв (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, з початку збройної агресії громадська організація сформувала благодійний фонд. На його рахунок від підприємств, установ, організацій та окремих громадян надходили кошти для потреб захисників. За рахунок отриманих благодійних внесків громадська організації придбала паливно-мастильні матеріали.

Голова громадської організації вступив у змову з на той час співробітником Сумської обласної військової адміністрації для продажу паливно-мастильних матеріалів.

Голова ГО передавав співробітнику адміністрації паливні картки, а той у свою чергу через наближених осіб продавав їх. На даний час встановлено факт незаконної реалізації частини паливно-мастильних матеріалів на суму 1 443 000 грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням СБУ в Сумській області та Головним управлінням Держаної податкової служби у Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.