Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Священнослужителю монастиря на Буковині викрито на незаконному переправленні військовозобов’язаних через держкордон

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури священнослужителю одного з монастирів Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП) повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року священнослужитель сприяв організатору незаконного перетину держкордону доправити трьох чоловіків призовного віку за кордон.

Військовозобов’язаних доставили на територію монастиря, де їх інструктував сам священнослужитель. До лінії розмежування України з Республікою Румунія громадян супроводжували треті особи – жителі прикордоння, які добре орієнтувались на місцевості. Їх наразі встановлює слідство.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.

Матеріали стосовно організатора незаконного перетину уже перебувають на розгляді суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.