Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Супроводжував колони техніки окупантів по Сумській області в напрямку Києва – місцевому жителю повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури жителю Сумщини повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення військовослужбовців РФ в Україну на власному автомобілі супроводжував колони техніки окупантів по території Сумської області. Місцевий житель, будучи обізнаним про всі можливі дороги, що ведуть в обхід основних, а також місцезнаходження військовослужбовців Збройних Сил України, створив всі передумови для успішного проходження російської техніки до Київської області. Він встиг провести більше 120 одиниць ворожої техніки.

Після звільнення Сумщини від окупантів підозрюваний продовжив співпрацювати із представником збройних сил РФ. Він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння воєнізованих формувань у регіоні. За допомогою одного з месенджерів чоловік передавав своєму куратору координати військових об’єктів.

У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами співпраці з російським куратором.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.