Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Вінниці, який вербував чоловіків до ПВК «Вагнер»

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням установлено, що з листопада по грудень 2022 року чоловік за завданням представників спецслужб рф підшуковував та вербував жителів Вінниці до складу ПВК «Вагнер». Вони мали брати участь у бойових діях проти України.

За це він пропонував кандидатам грошову винагороду – від 2 до 4 тис доларів США на місяць.

«Пропозицію» прийняв вінничанин, який раніше відбував разом з обвинуваченим тюремний строк. Він мав виконувати завдання, пов’язані з охороною стратегічно важливих російських об’єктів на тимчасово окупованих територіях України.

Про успішне вербування обвинувачений прозвітував своєму куратору з «Вагнера». Від нього отримав детальні інструкції про перехід завербованого на бік ворога.

Вербувальника затримали у Вінниці. Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.