Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жительку Одеси за «злив» даних про місця базування підрозділів тероборони та морської піхоти

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Слідством встановлено, що обвинувачена співпрацювала з представниками спецслужб рф. Вона передавала через Telegram координати місць дислокації особового складу і вогневих позицій Збройних Сил України, розміщених на території Одеси та м. Чорноморськ Одеської області.

У «зоні особливої уваги» ворога була інформація про розташування особового складу підрозділів Сил тероборони та морської піхоти в окремих адмінбудівлях на території регіону. 

У листопаді 2023 року правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуків у її квартирі вилучено мобільний телефон із доказами співпраці з кадровим співробітником розвідувального центру гу гш зс рф.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось Управлінням СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.