Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть учасника злочинної організації, який обвинувачується у торгівлі людьми

Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно учасника злочинної організації за фактом вербування, переміщення людини, вчинені з метою експлуатації у виді втягнення у злочинну діяльність (ст. 149 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж 2018-2019 років учасники злочинної організації завербували та перемістили до Турецької Республіки трьох громадян України з метою експлуатації.

Погрожуючи застосуванням насильства та розправою над ними або їх сім’ями у разі відмови, обвинувачений втягнув чоловіків у злочинну діяльність. Він змушував їх здійснювати перевезення нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу морськими шляхами.

Потерпілих – трьох громадян України затримала берегова поліція Грецької Республіки за підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.