Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть трьох закарпатців, які за 12 тис доларів США незаконно переправили військовозобов’язаних до Угорщини

Прокурори Ужгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб за фактом незаконного переправлення чоловіків через державний кордон (ч. 2, ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що житель Мукачівського району та двоє його спільників обіцяли групі військовозобов’язаних переправити їх до Угорщини поза межами пунктів пропуску.

Трьох чоловіків зібрали в готелі поблизу кордону. Один з підозрюваних надав їм усю необхідну інформацію та посадив до автомобіля «провідника». Він відвіз пасажирів на околиці с. Гетен, звідки «клієнти» мали розпочати маршрут.

Організатор переправлення повинен був отримати 12 тис дол США від одного з військовозобов’язаних вже на території Угорщини, оскільки мав законні підстави для виїзду за межі України.

Протиправну діяльність закарпатців правоохоронці викрили на початку січня 2023 року. Їх затримали на території Берегівського району.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського районного управління поліції, оперативний супровід – співробітники УСР в Закарпатській області ДСР Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.