Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть трьох поліцейських з Луганщини, які вимагали хабарі від наркозалежних

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох поліцейських, які вимагали хабарі від наркозалежних осіб.

Слідством встановлено, що наприкінці 2021 року оперуповноважені Рубіжанського відділу поліції розробили схему отримання неправомірної вигоди. Вони залучили до співпраці місцевого жителя, який знаходив наркозалежних та підкидував або збував їм заздалегідь отримані від поліцейських наркотичні речовини.

У подальшому обвинувачені імітували викриття організованого ними «злочину». Незаконно затримували громадян, проводили обшуки житла, вимагали «грошову винагороду» за уникнення кримінальної відповідальності.

Задокументовано передачу правоохоронцям 18 тис грн. В іншому епізоді особам довелося припинити реалізацію свого злочинного плану.

Правоохоронцям інкриміновано порушення недоторканості житла, незаконне зберігання та перевезення з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин, одержання неправомірної вигоди з використанням службового становища, поєднане з вимаганням, незакінчений замах на одержання неправомірної вигоди з використанням службового становища, завідомо незаконне затримання, вчинене з корисливих мотивів (ч.2 ст.28 ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 371 КК України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.