Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть так звану «голову сільської адміністрації» на Херсонщині за колабораціонізм

Прокурори Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у липні 2022 року обвинувачена добровільно почала співпрацювати з окупаційною владою РФ, обійнявши посаду так званої «голови сільської адміністрації села Нова Збур’ївка Скадовського району».

На псевдопосаді обвинувачена виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створеному органі влади, всіляко сприяє утвердженню окупаційної влади на місцевості.

Упродовж серпня-вересня 2022 року вона брала активну участь в організації псевдореферендуму, особисто проводила збори та агітаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, закликаючи людей до фейкового волевиявлення.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.