Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть солдата-строковика, який вчинив стрілянину на Південмаші на Дніпропетровщині

Розслідуванням встановлено, що 27 січня 2022 року солдат-строковик був включеним до складу варти з охорони території державного підприємства «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова». Вночі він викрав зброю з кімнати, де вона зберігалася і вчинив стрілянину. Внаслідок цього загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро військовослужбовців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після скоєного стрілок втік з місця служби разом зі зброєю. Однак, його затримали працівники правоохоронних органів.

Обвинуваченому інкриміновано порушення статутних правил взаємовідносин, вбивство та замах на вбивство двох і більше осіб, викрадення зброї, дезертирство, а також порушення статутних правил вартової служби та незаконне поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 406, п. п. 1, 8, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 8, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 410, ч. 3 ст. 408, ч. 2 ст. 418, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудове розслідування за процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері здійснювали слідчі третього слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.