Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть ще п’ятьох мешканців Херсонщини, які брали участь у псевдореферендумі

Прокурори Бериславської та Олешківської окружних прокуратур Херсонської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох місцевих мешканців за фактом колабораційної діяльності (ч. 5. ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачені у вересні 2022 року брали участь в роботі так званих «виборчих комісій», які окупанти створили для проведення на тимчасово окупованій території області незаконного референдуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до складу РФ.

У супроводі озброєних представників РФ обвинувачені обходили домівки мешканців населених пунктів Милівської та Чорнобаївської територіальних громад, щоб люди ставили відмітки в так званих «бюлетенях». Після цього вони передали урни з «бюлетенями» військовим РФ. За це отримали винагороду у рублях.

Наразі усі обвинувачені перебувають під вартою, де очікуватимуть на вирок суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.