Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть пілота ЗС РФ, який вбив місцевого мешканця у Чернігові

Чернігівська обласна прокуратура у порядку спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця ЗС РФ. Він обвинувачується у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

В ході слідства встановили, що 5 березня 2022 року пілот збитого літака ЗС РФ приземлився на території одного з приватних домогосподарств у м. Чернігові. Військовий держави-агресора намагався сховатись, але його виявив господар будинку.

Власник домогосподарства був у цивільному одязі, не мав при собі зброї і не становив небезпеки, тобто перебував під захистом міжнародного гуманітарного права.

Проте військовослужбовець РФ умисно розстріляв чоловіка з пістолета.

Від отриманих травм цивільний помер на місці.

Також триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами можливої причетності цього військового армії РФ до бомбардування цивільних об’єктів у місті Чернігові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.