Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть підсанкційного ексдепутата-регіонала за надання окупаційним військам рф допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата міської ради від «Партії регіонів» за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що житель Луганська з 2014 року активно підтримує дії держави-агресора.

Із 2018 року обвинувачений – так званий «депутат народної ради лнр». У фейковому «органі влади» став «заступником голови комітету з питань державної безпеки та оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи, законності, захисту прав та свобод людини і громадянина».

У лютому 2023 року окупанти призначили його «координатором Луганського регіонального відділення політичної партії «ліберально-демократична партія росії» у так званій «лнр».

Задокументовано, що від імені ворожої політичної партії він передав товари військового призначення для потреб окупантів на території Лисичанська.

Наразі обвинувачений перебуває під санкціями п’яти країн світу та ЄС.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.