Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть окупаційного керівника «поліції» Старобільського району на Луганщині

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно «т.в.о. начальника Старобільського райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР» за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що житель Луганська очолив незаконний «правоохоронний орган» у червні 2022 року. Раніше він працював у так званій «ЛНР» «заступником міністра внутрішніх справ» та «начальником управління кримінального розшуку МВС».

Після отримання керівної посади чоловік організував роботу окупаційної «поліції» у захопленому Старобільську за нелегітимним «законодавством» псевдореспубліки. Займався добором «кадрів» та приймав у них присягу на вірність так званій «ЛНР». Виконував доручення окупантів з виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.

Наразі обвинувачений переховується на тимчасово окупованій території Луганщини. Він перебуватиме у розшуку до моменту затримання та застосування обраного судом заочно запобіжного заходу – тримання під вартою. На належне йому майно накладено арешт.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.