Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть окупаційного голову Нової Каховки за фактом викрадення міського голови з Херсонщини

Прокурори Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який співпрацюючи з окупантами та став так званим «головою» «Новокаховської військово-цивільної адміністрації». Його судитимуть за порушення законів та звичаїв війни(ч. 1 ст. 438 КК України).

Установлено, що 19 березня 2022 року обвинувачений віддав наказ підлеглим військовим рф незаконно затримати та ув’язнити Бериславського міського голову Херсонської області.

За його вказівкою чоловіка затримали та помістили до захопленого окупантами приміщення відділу поліції у місті Нова Каховка. Там до нього застосовували психологічний тиск, схиляли до співпраці, не давали їжі, води та медичної допомоги.

Нагадаємо, судами вже слухаються справи щодо обвинуваченого за аналогічне жорстоке поводження з цивільним населенням - незаконне затримання журналіста газети «Новий день» та Таврійського міського голови.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУНП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.