Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брав участь у розстрілі цивільних авто в Гостомелі – судитимуть офіцера нацгвардії рф

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника командира взводу спецпідрозділу військ нацгвардії рф по Красноярському краю за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що 25 лютого 2022 року в окупованому Гостомелі обвинувачений та його співслужбовці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.

Перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської, він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, який рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Потерпілому вдалось врятуватися.

Загалом військовослужбовці цього загону під час перебування на позиціях в Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, внаслідок чого вбито 11 громадян, а 15 – поранено.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі та УКР ГУ СБУ в місті Києві та Київській області.