Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть мера Костянтинівки, який під час війни залишив місто без оборони

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мера м. Костянтинівка за фактами заволодіння чужого майна та службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що на початку квітня 2022 року мер міста замість виконання завдань територіальної оборони міста, наближеного до районів ведення активних бойових дій, заволодів оборонними коштами.

Обвинувачений разом з керівником місцевого комунального підприємства та двома підприємцями, не здійснивши жодних будівельних робіт із влаштування захисних об’єктів міста, заволоділи бюджетними коштами міськради у сумі понад 363 тис грн. Коштами вони розпорядились на власний розсуд.

Трьох учасників організованої групи оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції в Донецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.