Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть колишню депутатку з Херсонщини, яка стала окупаційною головою Генічеська

Прокурори Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої депутатки міської ради на Херсонщині за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у серпні 2022 року обвинувачена пішла на співпрацю з ворогом та зайняла посаду так званої «голови Генічеської військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

На посаді вона організовувала роботу незаконно створеного органу влади, займалась добором працівників, налагоджувала взаємодію з іншими окупаційними органами, у тому числі псевдоправоохоронними.

Також обвинувачена сприяла російській паспортизації місцевих мешканців та неодноразово брала участь у масових заходах спрямованих на популяризацію країни-агресора.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.