Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть громадянку РФ, яка закликала свого чоловіка-російського військового ґвалтувати українських жінок

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена на ґрунті особистої неприязні до українського суспільства та зневаги до українських жінок, закликала їх ґвалтувати свого чоловіка – військовослужбовця окупаційної армії РФ. Його підрозділи на тай момент перебували на території Херсонської області.

Наразі обвинувачену оголошено у міжнародний розшук. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який може бути застосований після затримання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням СБУ.

Довідково: відповідно до ч. 2 ст. 27 Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року, ч.ч. 1,2 ст. 51, ч. 2 ст. 75, ч. 1 ст. 76 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол І) від 08 червня 1977 року, жінки потребують та їм забезпечується особливий захист від будь-якого зазіхання на їхню честь і, зокрема, захист від зґвалтування, примушування до проституції чи будь-якої іншої форми посягання на їхню моральність.