Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть громадянина РФ, який охороняв ексватажка так званої «ЛНР»

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянина РФ за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що житель Воронезької області РФ у 2015 році прибув на тимчасово окуповану територію Луганщини. Він вступив до лав так званої «служби урядової безпеки міністерства внутрішніх справ ЛНР» та отримав стрілецьку вогнепальну зброю.

У складі озброєної групи з кількох десятків осіб обвинувачений «ніс службу» з охорони найближчого оточення голови псевдореспубліки у Луганську. Виконував покладені на нього обов’язки у незаконному збройному формуванні окупаційної адміністрації РФ з метою зміни меж території та державного кордону.

Від початку російської агресії обвинувачений був направлений в Україну для участі у так званій «спецоперації». Воював у лавах збройних формувань держави-агресора на східному фронті. У серпні 2022 року на Донеччині був поранений та взятий у полон військовослужбовцями Збройних Сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.