Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть експравоохоронця з Вовчанська, який передавав окупантам інформацію про українських патріотів

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейського за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 24 лютого 2022 року, коли м. Вовчанськ було окуповано російськими військовими, колишній поліцейський офіцер громади сектору по взаємодії з громадами відділу превенції Чугуївського РУП ГУПН в Харківській області перейшов на бік ворога.

Добре знаючи місцеве населення, він надавав окупантам інформацію про місця мешкання учасників АТО, проукраїнських місцевих жителів, а також співробітників поліції, у яких залишилася табельна вогнепальна зброя.

Аби підтримати боєздатність російських загарбників, експравоохоронець забезпечував їх паливно-мастильними матеріалами та запчастинами до автівок.

Обвинуваченого оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.