Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть екскерівника української нафтопереробної компанії

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків першого заступника Голови правління нафтопереробної компанії (2019-2022 рр.).

Йому інкриміновано заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, а також умисне ухилення від сплати податків (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службова особа нафтопереробної компанії, яка є однією з найбільших виробників нафтопродуктів в Україні, задекларувала, однак у подальшому не сплатила понад 600 млн грн на виконання податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку за січень 2022 року. Також обвинувачений не задекларував податкові зобов’язання зі сплати акцизного податку за лютий 2022 року в сумі понад 800 млн грн та у подальшому умисно не сплатив кошти на виконання цього зобов’язання при наявній можливості.

Крім цього встановлено, що обвинувачений розтратив на 1,6 млрд грн нафти, яка була в митному режимі митного складу та перебувала в його віданні. Він організував на території нафтопереробного заводу технологічний процес переробки сирої нафти на світлі та темні нафтопродукти.

У ході досудового розслідування правоохоронці забезпечили відшкодування до бюджету коштів на загальну суму понад 1,5 млрд грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.