Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть двох осіб, які заволоділи об’єктами нерухомості у столиці вартістю майже 13 млн грн

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальні акти стосовно двох осіб за фактами пособництва у шахрайстві в особливо великих розмірах, підробленні та використанні офіційних документів (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що група осіб розробила та реалізувала схему шахрайського заволодіння об’єктами нерухомості в одному з районів столиці.

У 2015 році обвинувачені підробили офіційні документи про начебто придбання за результатами проведення прилюдних торгів об’єктів нерухомості. Використовуючи підроблені документи, вони зареєстрували право власності на ці об’єкти.

В подальшому обвинувачені створили суб’єкт господарювання та внесли до його статутного фонду зазначені об’єкти нерухомості.

З метою маскування своїх дій вони декілька разів переоформили корпоративні права на товариство та стали використовувати як власність підприємства будівлі, що належать іншим власникам і зареєстровані за іншими адресами, видаючи їх за об’єкти нерухомості, що належать товариству.

В результаті таких дій вони заволоділи об’єктами нерухомості, які належать на праві комунальної власності територіальній громаді міста Києва вартістю понад 8,7 млн грн та будівлею вартістю понад 4,1 млн грн, що на праві приватної власності належить фізичній особі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу Департаменту стратегічних  розслідувань НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.