Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть депутатку райради, яка працювала на окупантів, а після деокупації Харківщини намагалась втекти до ЄС

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутатки Куп’янської районної ради Харківської області VIII скликання за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством становлено, депутатка райради, яка до цього вона була головою Куп'янської РДА Харківської області, після повномасштабного вторгнення РФ на територію України пішла на співпрацю з ворогом.

Під час окупації вона зайняла посаду посаду так званого «и. о. заместителя начальника Куриловского территориального отдела военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области».

Псевдоосадовиця активно сприяла поширенню окупаційного режиму, виконуючи всі вказівки російських загарбників.

Після деокупації Харківщини жінка втекла до столиці України, звідки планувала виїхати до Європейського Союзу.

Але їй це не вдалось, на початку грудня жінку затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.