Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть депутата, який ухилявся від військової служби, та його пособника

Прокурорами Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони скеровано до суду обвинувальні акти стосовно депутата Семенівської міської ради Чернігівської області та начальника прикордонної застави прикордонного загону ДПСУ.

Депутату інкриміновано ухилення від військової служби та шахрайство (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України). Його пособнику – зловживання службовим становищем, службове підроблення та пособництво в ухиленні від військової служби (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 409 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мобілізований депутат, діючи за пособництва військовослужбовця, упродовж трьох місяців ухилявся від військової служби. У цей час він безпідставно отримував грошове забезпечення та додаткові виплати як військовослужбовець. Таким чином він заволодів понад 157 тис грн.

Пособником посадовця був його безпосередній начальник, військовослужбовець ДПСУ. Він був обізнаний про відсутність підлеглого та зазначав у документах, що той нібито несе службу у прикордонних нарядах.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводу ГВ ВВБ «Центр» ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.