Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть чоловіка, який організовував вивезення українського соняшника на територію країни-агресора

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, перебуваючи у смт Борова Ізюмського району, сам прийшов до окупаційної адміністрації та повідомив, що готовий до співпраці.

Він також додав, що може очолити будь-яке фермерське господарство, достовірно знаючи, що переважна більшість власників виїхали з населеного пункту та не контролюють обстановку.

Окупанти призначили чоловіка «керівником» одного із сільськогосподарських підприємств у смт Борова. Він передавав російським військовим паливо та
сільськогосподарські культури підприємства.

Також залучив людей для роботи на цьому підприємстві та організував збір врожаю на земельних ділянках фермерського господарства.

У серпні 2022 року окупанти надали «керівнику» транспортні засоби, в які він завантажив врожай соняшника для вивезення до РФ.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.