Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть члена організованої групи, яка займалась виготовленням та збутом амфетаміну

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з членів організованої злочинної групи, за фактом незаконного придбання, зберігання, пересилання психотропних речовин з метою збуту, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що раніше судимого мешканця Київщини у лютому 2021 року було залучено до складу організованої групи.

Крім організатора до неї входило ще троє осіб. Між учасниками був чіткий розподіл обов’язків і кожен займався виключно своїм напрямком, дотримуючись визначених організатором заходів конспірації.

Вони через чат-боти в месенджері розповсюджували наркотичні засоби та психотропні речовини, в тому числі в особливо великих розмірах. 

Обвинуваченому була визначена роль так званого «оптовика». За місцем свого проживання, у приватному будинку, він займався незаконним зберіганням та пересилкою амфетаміну. У взаємодії із «куратором» і його помічником, за їх вказівкою він пересилав психотропну речовину для подальшого збуту іншим членам організованої злочинної групи – так званим «фасовщикам».

Його протиправну діяльність викрито та припинено правоохоронцями на початку липня 2022 року.

Під час обшуку за місцем його проживання виявлено та вилучено психотропну речовину – амфетамін загальною вагою понад 1,7 кг, що є особливо великим розміром, а також засоби, що використовувались для її виготовлення. 

Розслідування щодо інших учасників організованої злочинної групи триває.

Досудове розслідування проводилось слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу УБН в Київській області Департаменту боротьби з наркозлочинами Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.