Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судді та керівнику апарату райсуду на Луганщині повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру судді та керівнику апарату одного з районних судів Луганської області у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювані умисно вступили у злочинну змову з представниками так званої «ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації. Таким чином вони надали добровільну згоду на вчинення дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Підозрювані агітували інших суддів та працівників апарату суду, присягнути на вірність РФ, співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації та написати заяви про прийняття на роботу, пообіцявши їм посади в незаконно створених судових органах.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ, управління СБУ в Івано-Франківській області.