Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Суд задовольнив позов прокуратури про повернення територіальній громаді творчої майстерні в центрі Києва

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва успішно відстояла свою позицію в суді щодо повернення киянам творчої майстерні по провулку Бехтеревському у м. Києві вартістю понад 5 млн грн.

Творча майстерня в історичному центрі міста площею 84,4 кв м належала територіальній громаді міста Києва та надавалась в оренду заслуженому діячу мистецтв України Левченку Олексію Олексійовичу — художникові-постановнику державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка».

Після смерті художника у 2020 році приміщення мали бути повернуті територіальній громаді міста Києва. Однак, як з’ясувалося, на підставі неіснуючих правовстановлюючих документів майстерня перейшла у власність фізичній особі, після чого була подарована іншій особі.

Враховуючи викладене, окружна прокуратура заявила позов про скасування рішень державних реєстраторів, державної реєстрації та визнання недійсним договору дарування вказаних приміщень.

Шевченківський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора, що майно вибуло з власності територіальної громади в обхід встановленої законодавством процедури, та своїм рішенням задовольнив в повному обсязі позовні вимоги окружної прокуратури.

За фактом шахрайського заволодіння майном комунальної форми власності триває досудове розслідування.