Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно українського бізнесмена-втікача

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури Київський районний суд м. Одеси надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно українського бізнесмена-втікача за фактом створення злочинної організації з метою ухилення від сплати податків, зловживання владою та службового підроблення (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 212 , ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia).

У кримінальному провадженні розслідуються обставини створення та діяльності у 2011-2014 роках злочинної організації з метою ухилення від сплати податків. Вона забезпечувала чітке функціонування схеми ввезення на митну територію України нерозмитнених нафтопродуктів та їх подальшої реалізації на внутрішньому ринку країни без сплати до державного бюджету відповідних податків, зборів і платежів, а також документальному оформленні фіктивного вивезення цих нафтопродуктів за межі України.

Діяльність злочинної організації під керуванням бізнесмена-втікача завдала економіці держави збитків на понад 2,6 млрд гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.