Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Створила проросійське видання та готувалась до «референдуму» на Харківщині – депутатку міськради від «ОПЗЖ» підозрюють у держзраді

Керівник Харківської обласної прокуратури заочно повідомив депутатці міськради про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, депутатка VІІI скликання Ізюмської міської ради наразі забороненої в Україні політичної партії «ОПЗЖ» під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України перейшла на бік ворога.

Під час окупації м. Ізюм жінка добровільно співпрацювала з окупаційною владою та Міністерством оборони РФ. Вона створила щотижневе друковане видання «ИЗЮМСКИЙ ТЕЛЕГРАФЪ» та зайняла посаду головного редактора. Газета формувала позитивне ставлення населення до окупаційних органів влади та до дій країни-агресора.

Згодом підозрювана створила канал «ИЗЮМСКИЙ ТЕЛЕГРАФЪ» у Telegram. У ньому розміщувала електронні версії друкованого видання, аби розповсюджувати роспропаганду і на просторах інтернету.

Також депутатка взяла участь у прямому ефірі на Telergam-каналі, що належить російському ЗМІ, під час якого виправдовувала та заперечувала збройну агресію Російської Федерації проти України.

У липні «журналістська кар‘єра» депутатки завершилась. Вона стала «исполняющей обязанности заместителя Главы Военной гражданской администрации по социальной сфере Изюмского района Харьковской области» та займалась підготовкою до «референдуму».

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.