Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Столичні правоохоронці викрили чергову шахрайську схему оренди житла для переселенців

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чоловіку за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, на території міста Києва, Полтавської та Кіровоградської областей діє група осіб, яка, використовуючи торгівельні інтернет-платформи, «продавала» неіснуючі товари. А з початком збройної агресії РФ проти України вони «здавали в оренду» неіснуюче житло.

У ході слідства викрито одного з учасників цієї схеми – мешканця Київської області. Підозрюваний розміщував в інтернеті оголошення про оренду неіснуючого житла в західних областях країни. Отримавши авансовий платіж від громадян, які через військові дії були вимушені залишити свої домівки, він переставав виходити з ними на зв’язок, а грошові кошти привласнював. Наразі встановлено 8 потерпілих від такої схеми.

За місцем проживання підозрюваного проведено обшук, вилучено грошові кошти, мобільні телефони, флеш-накопичувачі та банківську картку.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюються інші учасники шахрайської схеми.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинної схеми, а також громадяни, які від неї постраждали.