Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Столична прокуратура передала АРМА білоруську техніку на понад 200 млн грн

Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно з іншими правоохоронцями передано в управління АРМА 60 одиниць будівельної техніки білоруських компаній.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення державних коштів, що виділялись на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг, а також можливого фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України).

В межах слідства на предмет причетності до вчинення злочинів досліджується діяльність ряду білоруських компаній, які функціонують в місті Києві та на території інших регіонів України.

Під час слідства арештовано 60 одиниць будівельної техніки цих компаній – екскаватори, катки, навантажувачі, бульдозери, машини для утримання доріг, автогрейдери, автогудронатори, генератори, трактори тощо на загальну суму понад 200 млн грн.

Наразі за клопотанням прокуратури будівельну техніку передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Подільського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами СБУ.