Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Став керівником псевдоправоохоронного органу на окупованій території Запорізької області – повідомлено про підозру екскерівнику підрозділу СБУ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора колишньому начальнику одного з Департаментів СБУ повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).  

За даними слідства, підозрюваного було призначено керівником псевдоправоохоронного органу «государственная служба безопасности по Запорожской области». У 2022 році військово-окупаційна влада країни-агресора утворила незаконний орган на окупованій частині Запорізької області.

Раніше колишньому посадовцю СБУ було повідомлено про підозру в організації насильницької протидії акціям протесту у 2014 році та у державній зраді.

Він з 2014 року перебуває в міжнародному розшуку, продовжуючи протиправну діяльність на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ДБР, оперативний супровід – СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.