Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяв переміщенню особового складу та бронетехніки, задіяної для вторгнення в Україну – судитимуть міністра транспорту РФ

Прокурори Департаменту протидії злочинам, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно міністра транспорту РФ.

Йому інкриміновано пособництво у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни та незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437, ч. 3 ст. 332 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що міністр транспорту РФ сприяв міноборони країни-агресора у переміщенні особового складу, озброєння та військової техніки окупантів до кордонів нашої держави та у захопленні райони. Переправлення ворожих колон здійснювали в тому числі залізничним транспортом через територію тимчасово окупованого Криму.

В рамках кримінального провадження задокументовано перекидання російських танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти і автоцистерн із сотнями тон пально-мастильних матеріалів.

Саме цю техніку окупанти задіяли на початку повномасштабного вторгнення, зокрема у бойових діях у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювали співробітники СБУ.