Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяли фізособі-підприємцю в заниженні суми донарахувань ПДВ - викрито податківців на Полтавщині

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито і повідомлено про підозру п’яти діючим і двом колишнім службовцям Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області. Їм інкримінують зловживання службовим становищем та внесення неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, податківці організували проведення документальної позапланової виїзної перевірки фізичної особи-підприємця. При цьому вони сфальсифікували акт перевірки і внесли до нього неправдиві відомості, які стосувалися суми донарахувань податку на додану вартість. Податківці донарахували сплатити занижену суму податку у розмірі 352 тис грн. Проте, відповідно до висновку експертизи, підприємцем мало бути сплачено 1,62 млн грн.

Таким чином, різниця між нарахованими податківцями зобов’язаннями та реальним розміром таких донарахувань склала понад 1,2 млн грн.

Наразі вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів.

Досудове розслідування проводять слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.