Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяла створенню так званого судового органу РФ та схиляла до співпраці з окупантами на Харківщині - повідомлено про підозру судді

За дорученням першого заступника Генерального прокурора та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру голові Вовчанського районного суду Харківської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

За даними слідства, суддя вступила у змову з представниками РФ, які окупували м. Вовчанськ Чугуївського району, та сприяла в утворенні так званого судового органу РФ.

За домовленістю з окупантами підозрювана провела загальні збори суддів та працівників апарату Вовчанського районного суду Харківської області, під час яких, використовуючи власний авторитет голови суду, схиляла присутніх співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації. Також вона закликала обійняти посади суддів та працівників апарату в незаконному «судовому органі РФ».

Під час проведення зборів голова суду також підкреслила, що від представників окупаційної влади РФ можна буде отримати грошову допомогу в сумі 10 тис російських рублів за здійснення правосуддя в умовах війни. Крім того, підозрювана зазначила, що російські військові готові співпрацювати та надавати допомогу у функціонуванні «судового органу РФ» та не несуть жодної загрози.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі другого слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід - другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.