Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сприяла примусовій паспортизації та організації псевдореферендуму – судитимуть голову окупаційної адміністрації Скадовського району

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Скадовського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що у червні 2022 року обвинувачена перейшла на бік ворога та зайняла посаду так званої «голови військово-цивільної адміністрації Скадовської територіальної громади Скадовського району Херсонської області». На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а також доручення військового керівництва РФ, спрямовані на утвердження окупаційної влади.

Окрім того, обвинувачена брала участь у відкритті місцевого пункту отримання громадянства РФ, організації проведення псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій РФ, а також масових заходах, організованих на підтримку держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.