Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співробітницю столичної гімназії підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та підтримці дій окупантів

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури мешканці столиці повідомлено про підозру у поширенні матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу в Україні, а також у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників (ч. 2, 3 ст. 109, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з початку збройної агресії РФ проти України мешканка Києва, яка працює інструктором з фізичного виховання в одній із столичних гімназій, використовуючи власні акаунти у соціальних мережах, неодноразово поширювала повідомлення про підтримку дій РФ та виправдовування збройної агресії проти України.

Також підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами РФ, стверджувала, що Київ є власністю Москви та висловлювала сподівання на перемогу РФ.

Висновками експертиз підтверджено наявність у публікаціях жінки публічних виправдовувань збройної агресії РФ проти України, глорифікації представників збройних формувань держави-агресора та закликів до повалення конституційного ладу в Україні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.