Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацював з ворогом під час окупації Куп’янщини — викрито місцевого підприємця

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області підприємцю повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Куп’янщини підприємець, який здійснював господарську діяльність у сфері вирощування зернових, бобових і олійних культур, допомагав представникам рф.

Знаходячись у с. Семенівка Куп’янського району, підозрюваний провадив господарську діяльність у взаємодії з так званою «ВГА Харьковской области».

Підприємець, отримавши від окупантів «патент на торговую деятельность», реалізовував врожай пшениці за російські рублі та віддавав п’ять відсотків від прибутку представникам зс рф.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Нацполіції за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.