Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпрацювала з окупантами на Херсонщині – на Вінниччині жінку підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді жительці Херсонської області (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювана у березні - серпні 2022 року під час окупації Херсонської області добровільно надавала допомогу підрозділам збройних сил РФ та окупаційній адміністрації. Жінка вказала окупантам шлях до села, де вона мешкала і яке не було позначене на російських картах. Також вона повідомила про придатні для розміщення військових місця і віддала у їхнє розпорядження власні господарські приміщення для зберігання боєприпасів.

За грошову винагороду підозрювана надавала членам «військової комендатури м. Нова Каховка» відомості про своїх односельців, зокрема тих, які брали участь в АТО та ООС на сході України та які мають проукраїнську позицію.

Крім того, жінка намагалася залучити до співробітництва з окупаційною владою інших жителів села.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.