Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпраця з недержавним сектором підтримки потерпілих від воєнних злочинів – пріоритет Офісу Генерального прокурора

В Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч представників Координаційного центру потерпілих і свідків та членів Міжнародної ради експертів.

Головною темою обговорення стала взаємодія громадського сектору задля посилення механізмів захисту учасників кримінального процесу і надання їм допомоги.

Заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова подякувала учасникам Міжнародної ради експертів за скоординовані зусилля, важливу роль у підтримці потерпілих та сприяння діяльності Координаційного центру.

«Цей проєкт для нас є дійсно одним з основних, тому що він відображає загальну стратегію органів прокуратури – зміну підходу своєї роботи на людиноцентричний. Тільки такими кроками, коли ми приділяємо належну увагу потерпілим і свідкам, люди відчують, що можуть нам довіряти. Ми показуємо свою дієву допомогу», – наголосила Вікторія Літвінова.

На зустрічі визначили ключові завдання на поточний рік. Серед них – створення платформи задля швидкого обміну інформацією між організаціями з метою оперативного вирішення запитів постраждалих.

За словами керівниці Координаційного центру потерпілих і свідків Вероніки Плотнікової, одним із пріоритетних завдань наразі є структуризація спільної роботи та визначення можливостей кожної організації щодо надання тієї чи іншої допомоги в межах реферального механізму.

«Працюємо над створенням покрокового плану, де будуть відображені напрями співпраці, а також відповідні можливості і запити партнерських організацій», – зазначила вона.

За результатами зустрічі реалізовуватимуться усі цілі та завдання для забезпечення потреб постраждалих від воєнних та інших міжнародних злочинів.