Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Спеціалізованою екологічною прокуратурою забезпечено виконання судового рішення, ухваленого на захист земель ландшафтного заказника «Острів Жуків»


Офіс Генерального прокурора продовжує послідовно відстоювати права територіальної громади м. Києва на вільний доступ до ландшафтного заказника «Острів Жуків».

За активної участі прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури господарським судом м. Києва скасовано рішення державного реєстратора і запис про реєстрацію права власності господарського товариства на нібито розташований у заказнику неіснуючий об’єкт незавершеного будівництва на земельній ділянці площею 5,4 га, вартістю понад 71 млн гривень.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» скасування судом рішення державного реєстратора та державної реєстрації права власності є підставою для внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про припинення права власності.

Прокуратурою 14.02.2022 забезпечено реальне виконання судового рішення і внесення до реєстру відповідного запису про припинення права власності господарського товариства на об’єкт незавершеного будівництва, чим унеможливлено подальше ініціювання цим суб’єктом питання виділення йому земельної ділянки зі складу земель заказника.