Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Спецгрупа Task Force UA підсилилася новими обличчями та переглянула підхід до роботи

Генеральний прокурор Андрій Костін вніс зміни до складу міжвідомчої робочої групи з питань притягнення до відповідальності осіб, що прямо чи опосередковано причетні до вчинення Російською Федерацією збройної агресії проти України, розшуку, арешту та подальшої конфіскації або примусового вилучення у дохід України належних їм або іншим особам активів, а також об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів.

Відповідно до Наказу Генпрокурора було повністю оновлено керівництво Task Force UA. Очільником міжвідомчої робочої групи став Антон Кориневич, посол з особливих доручень МЗС України. Радник Офісу Президента України Владислав Власюк відтепер перший заступник керівника та перший секретар міжвідомчої робочої групи. Заступником і керівником напряму виявлення та арешту активів призначено головного спеціаліста Департаменту проведення спеціальних перевірок та моніторингу способу життя НАЗК Катерину Каплюк.

В рамках внесених змін повністю структуровано роботу Task Force UA, з'явився санкційний напрям. Основний акцент - на індивідуальних санкціях. Також з'явився напрям конфіскації та вилучення активів. За нього відповідатиме заступник Міністра юстиції України Ірина Мудра. Окрім цього, відтепер є напрям виявлення та арешту активів, а також напрям розробки нормативно-правових актів.

Ключове завдання, яке поставив перед Task Force UA Генеральний прокурор Андрій Костін, - всі активи осіб, причетних до воєнних та інших злочинів проти України, якнайшвидше повинні бути направлені у дохід держави та на відшкодування шкоди жертвам збройного конфлікту. Робота вже розпочалася, внесені зміни до складу групи та структуризація процесу сприятимуть досягненню поставлених завдань.